Isolatieglas

Er zijn diverse soorten glas op de markt. Welke u nodig heeft, hangt af van de wensen voor uw woning of bedrijfspand. Misschien is isolatieglas voor u de juiste keuze.

Isolatieglas

Isolatieglas zorgt voor een betere isolatie van uw woning. Het glas bestaat uit twee verschillende platen enkel glas met daartussen een spouw gevuld met gas. De spouw zorgt ervoor dat warme lucht minder gemakkelijk naar buiten gaat. Het voordeel hiervan is dat u minder hard hoeft te stoken. Daarnaast zorg isolatieglas ervoor dat geluiden meer gedempt worden. Hoe dikker de spouw tussen beide glasplaten, des te beter de geluidsisolatie werkt. Maar de warmte-isolatie wordt daardoor wel minder. Wanneer u zowel warmte als geluid goed wil isoleren, kan het beste dubbel glas of HR-glas geplaatst worden, met een aantal centimeters daarvoor nog een enkele of dubbele ruit.

Verschil met dubbel glas

Het verschil tussen isolatieglas en dubbel glas is dat dubbel glas simpelweg is voorzien van twee glasplaten met daartussen een spouw gevuld met lucht. Dit houdt weliswaar meer warmte binnen dan enkel glas, maar is minder geschikt dan het echte isolatieglas. De gasvulling tussen de twee glasplaten bij isolatieglas laat zonnewarmte naar binnen, maar kaatst de warmtestraling die van binnen komt terug. Isolatieglas zorgt er ook voor dat de warmte minder goed door het glas wordt geleid. Zo is het gemakkelijker om de binnentemperatuur te regelen.

Contact en advies

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. We zijn gevestigd door heel Nederland, dus altijd dichtbij uw woning of bedrijfspand. Ons glas leveren we snel tegen altijd scherpe prijzen. Daarbij krijgt u nog eens een uitstekende garantie op het glas. Vraag dus nu snel een vrijblijvende offerte aan!