HR-glas

Er zijn diverse soorten glas op de markt. Welke u nodig heeft, hangt af van de wensen voor uw woning of bedrijfspand. Misschien is HR-glas voor u de juiste keuze.

HR-glas

HR-glas staat voor Hoog Rendement glas. HR-beglazing is vooral bedoeld voor het binnenhouden van warmte. Het glas bestaat uit twee of meer glasplaten, waarvan één glasplaat van een dun metaallaagje is voorzien. Hierdoor reflecteert het de warmte beter dan standaard isolatieglas. Dit laagje is nauwelijks waarneembaar en laat het zichtbare licht voor het grootste deel door. Met HR-glas bespaart u op de energierekening, omdat de warmte wordt teruggekaatst in uw huis.
In de zomer zorgt het glas voor een dempende werking, waardoor er minder gekoeld hoeft te worden. In vergelijking met dubbel glas heeft HR-glas een aantal voordelen. HR-glas is dan wel iets duurder dan dubbel glas, daar tegenover staat een belangrijke besparing op energie en een verhoogd thermisch comfort.

Drie soorten HR-glas

HR-glas bestaat uit drie soorten, namelijk HR+, HR++ en HR+++. Het verschil zit in de dikte van de spouw. Dat is de vulling tussen beide glasplaten. Bij HR++ is de spouw minstens vijftien millimeter dik, waardoor deze een hogere isolatiewaarde heeft dan HR+, die een spouwdikte van negen tot twaalf millimeter heeft. HR+++ of triple glas bestaat niet uit twee, maar zelfs uit drie glasplaten. Daardoor zijn er twee spouwen voor de hoogste isolatiewaarde.

Contact en advies

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. We zijn gevestigd door heel Nederland, dus altijd dichtbij uw woning of bedrijfspand. Ons glas leveren we snel tegen altijd scherpe prijzen. Daarbij krijgt u nog eens een uitstekende garantie op het glas. Vraag dus nu snel een vrijblijvende offerte aan!