Hoe beoordeel je de kwaliteit van uw ramen in uw woning?

Uw woning heeft net als veel andere zaken ook onderhoud nodig, zo is het noodzakelijk dat u onderhoudswerkzaamheden als uw hout lakken, verf laag in tact houden, kozijnen kwalitatief houden, uw ramen beschermen etc.

Wij helpen u in dit artikel vooral met het oordelen over de kwaliteit van uw ramen in uw woning. Wat je namelijk veel ziet bij woningen ouder dan 5 jaar, dat de ramen lek raken en er hierdoor vocht tussen het glas komt (natuurlijk enkel mogelijk bij dubbel glas, maar de meeste huizen beschikken over dubbel glas). Hoe voorkom je de dat jouw ramen lek raken? Heel simpel, niet! Vroeg of laat zullen alle ramen lek raken en daardoor vervangen moeten worden, wel kun je het zo lang mogelijk uitstellen voor dat de ramen lek gaan! Dit kun je doen door de kozijnen goed te onderhouden, vaak is de oorzaak van vocht tussen je ramen namelijk het gevolg van een slecht onderhouden kozijn. Kozijnen zetten uit en krimpen door de warmte en de kou, als gevolg hiervan ontstaan er scheurtjes in het hout waar vocht in kan komen wat vervolgens tussen de ramen kan gaan zitten.

Gebrek aan kwaliteit en de aanschaf van glas

Wanneer er een gebrek is aan kwaliteit van het glas of het kozijn, is het zaak dat de kwaliteit omhoog gebracht wordt, helaas is dit in deze situatie enkel mogelijk door een compleet nieuw kozijn en/of glas in te zetten. Echter is glas en een nieuw kozijn best een behoorlijke investering en is het voor de meeste mensen niet mogelijk om direct alle kozijnen en ramen te vervangen (wat overigens ook niet altijd nodig is), wel adviseren wij het omdat je te maken krijgt met voorrij kosten etc. en de kans groot is dat andere ramen ook lek raken i.v.m. de leeftijd van het materiaal. Om alles in één keer te laten doen zou je ook geld kunnen lenen bij een geldverstrekker of jouw hypotheek laten verhogen!