Glas zetten doet u zo

Heeft u een nieuwe ruit nodig in uw woning? Dan is het goed om hier de nodige aandacht aan te besteden. Er kunnen namelijk een aantal dingen lastig zijn bij het zetten van glas en dit kan u dan een hoop geld gaan kosten. Wanneer de ruit bijvoorbeeld niet goed aansluit is het altijd mogelijk dat de woning haar warmte verliest en dit brengt onnodig veel stookkosten met zich mee. Daarom zullen wij u een aantal tips geven omtrent het plaatsen van glas.

Financiering

Wanneer u glas gaat zetten is het verstandig om allereerst de financiering rond te hebben. De materialen moeten worden aangeschaft, maar wanneer u het uitbesteed moet er ook geld vrij worden gemaakt voor de professional die het gaat plaatsen. Heeft u extra budget nodig voor het uitbesteden van de klus? Dan kunt u gerust een minilening aanvragen.

Verwijderen van de vorige

Bij het zetten van een nieuwe glasplaat moet u natuurlijk ook de auto, eventueel kapotte, glasplaat allereerst verwijderen. Zorg ervoor dat uw eigen veiligheid voorop staat, want het kan nogal eens misgaan. Wanneer de glasplaat kapot is zal u handschoenen moeten dragen om eventuele snijwonden te voorkomen. Hierna moet u de latjes aan de zijkanten verwijderen. Dit doet u gemakkelijker door de kitranden te verwijderen met een scherp mes. Na de kit rand te hebben verwijderd zal de rest van het glas een stuk gemakkelijker gaan.

Maat van het glas

Het is verstandig om allereerst goed de maten van uw benodigde glasplaat voor ogen te hebben. Het is natuurlijk zonde om meerdere malen een glasplaat aan te schaffen wanneer dit ook in één keer had gekund. Wanneer u weet dat u over een aantal weken uw glas wilt vervangen is het verstandig om tijdig een glasplaat te bestellen. Soms kan de levering een aantal weken bedragen en het tijdig opzoek gaan naar een geschikte glasplaat is dus geen overbodige luxe.