Gehard glas

Er zijn diverse soorten glas op de markt. Welke u nodig heeft, hangt af van de wensen voor uw woning of bedrijfspand. Misschien is gehard glas voor u de juiste keuze.

Gehard glas

Gehard glas is een thermisch behandeld veiligheidsglas. Hierdoor krijgt het een hogere mate van mechanische en thermische weerstand. Het glas wordt verhit bij meer dan 600°C en vervolgens snel afgekoeld voor een volledige harding. Gehard glas is wel vijf keer sterker dan ongehard glas en is dus een stuk veiliger. Een belangrijk voordeel is dat wanneer het glas kapot valt, het in kleine veilige stukjes uiteen valt zonder scherpe randen. Zo zorgt het glas niet voor diepe snijwonden. Gehard glas behoudt wel de licht- en energiekenmerken van ongehard glas. Wanneer het glas gehard is, kan het glas niet meer gesneden of bewerkt worden. Gehard glas wordt ook verkocht als een variant op isolerend dubbel glas.

Volledig gehard glas kan onder andere gebruikt worden voor glazen deuren, glazen tussenwanden, douchedeuren en douchecabines, tafelbladen, vitrinekasten en als achterwand van een keuken. Het glas wordt gebruikt wanneer een verbeterde weerstand tegen thermische of mechanische spanning is vereist.

Contact en advies

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. We zijn gevestigd door heel Nederland, dus altijd dichtbij uw woning of bedrijfspand. Ons glas leveren we snel tegen altijd scherpe prijzen. Daarbij krijgt u nog eens een uitstekende garantie op het glas. Vraag dus nu snel een vrijblijvende offerte aan!